|
22 Mayıs 2012 Salı :
E-GAZETE
› ARDAHAN› BAKANLIKLAR
› BEYKOZ› E DEVLET A. SAYFA› IĞDIR› KARS› ULUSAL YAYINLAR› BİZ KİMİZ› KÖYLÜNÜN KLAVUZU› BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ…› İSTANBUL ARDAHAN…› ARDAHANDA TARİH…› EKOLOJİK ÜRÜNLERİMİZ› ARDAHAN KÜLTÜREVİ…› ARDA-FED TÜZÜK› HOÇ-FED TÜZÜK› ARDAHAN'IN TARİHSEL…› ORGANİZASYON› Kongre Süreci ve…› GEREKÇEMİZ VE GENEL…› Gönüllü Temsicimiz…› Gölgeli Köyü Tüzüğü› Ardahan Kültürevi…Yaşam Alanlarında Hijyen Önemsenmezse..!Yaşam alanlarında Hijyen'e gerek gösterilmediği taktirde hangi canlıların yaşamasına fırsat yaratıldığını merak ettiniz mi? İşte o canlılar ve bizi bekleyen sağlık sorunları..!
Akarlar, İnsan hayvan ve bitki gibi canlıların yaşadığı ortamda canlı artık ve döküntüleriyle beslenen, gözle görülemeyen başı, gövdesi, bacakları ve de birçok türü olan canlılardır.
Özellikle tozlu bakımsız evlerde tavuk, güvercin ve farelerde, bazen suda ve otluk alanlarda çok yaşarlar. "Allerjik reaksiyonlara neden olurlar, özellikle astımı ve allerjisi olanlar dikkat etmelidir."
Ev içinin ve eşyaların ilaçlanması, evde tozların sık sık alınması ve evin dikkatli temizlenmesi gibi tedbirler kaçınılmazdır.
Miteler, Topluiğne başından ufak, cinsine göre koyu beyaz veya krem rengi, kuşları ve bazı hayvanları istila eden birçok türde akar bulunmaktadır. Ancak sayıca fazla olan birçok türünün parazit özelliği olmayıp, ağaçlarda, bitkilerde veya toprakta yaşarlar. Tanımlanmaları çok zor olup, türüne göre istila kaynağını belirlenmelidir.
Tavuk çiftliklerinde, ambarlarda sorun yaratabilir veya kuşlarla ilgilenen kişileri ısırabilirler. Yaşam alanlarına girişleri, istila ettikleri güvercin, serçe gibi kuşlarla birlikte olur. Genellikle kuşların üzerinde veya yuvalarında görülürler. Kuşların yerleşik olduğu iç alanlarda (depo, çatı, baca) ise, parazit olarak yaşayacakları yeni bir canlı arayışıyla birçok alana yayılabilirler.
Bir binada akar tespit edildiğinde, kaynağın tespiti için profesyonel hizmet alınması en doğru yöntemdir. Kuş akarı olduğunda tüm kuş ve yuvaların elimine edilmesi ve uygulama yapılması şarttır. Bunun yanı sıra, duvarlardaki boşluklara da uygulama yapılması gerekebilir. Bir grem deri döküntüsüyle 1.000.000 Akar veya Mite beslemnebilir.
![]() Yükleniyor...
İLGİLİ HABERLER
|
|